Gyártási javaslat

Mielőtt megrendelné burkolati sablonját, kérjük olvassa el figyelmesen gyártási javaslatunkat, melynek használatával sikeresen dolgozhat.

Szürke:

1 rész 350-es portland cement, 2 vagy 3 rész kavics, attól függően, hogy milyen erős igénybevételnek lesz kitéve. Amennyiben a burkolat télen a jegesedés ellen sózni akarjuk, használjunk saválló cementet. A kavics összetétele: 163 rész 0.4-0.5-ös sóder, 2/3 rész 8-10-es gyöngykavics és folyósító adalék.

Színes:

1 rész 350-es portland cement, 2 rész 0.4-0.5-ös kavics, cementszínező igény szerint és folyósító adalék Ebből a betonból kb 2 cm-nyi vastagságban töltsük meg a formát, majd kevés rázás ( tömörítés ) után 1:3 arányban kevert színezés nélküli betonból töltsük tele a formát. Így a burkolókő felületén egy úgynevezett koptató réteget képezünk.

Folyósító adalék Chemikal, vagy vegyi áru szakboltokban kapható illetve cégünknél megvásárolható.

FLUX-2 folyósító adalék betonokhoz és betonhabarcsokhoz. A beton és a habarcs megmunkálhatóságát javítja, védi az üregesedés és a rákos helyek keletkezése ellen. Növeli a termékek ellenállóképességét 7 nap után kb. 80%-al, 28 nap után kb. 30%-al. A plasztikfikátor fő tulajdonsága, hogy megakadályozza a formákban készített termékek hozzáragadását a formához, vagy a bélyeghez (gyártás rezgőprésben ). Csökkenti a nedvesedést, korlátozza a kivirágzás megjelenését intenzívebbé teszi a színeket a színezett termékekben. Ajánlott adagolás: 0.4% a cement tömegéhez viszonyítva.

Nagyüzemi gyártás esetén az öntőformák kb. 200 db termék előállítását teszik lehetővé de kisüzemileg megkímélten akár 500 db késztermék előállítására is alkalmas. A formából való korai kiszedés esetén a beragadt betonmaradványokat háztartási sósav segítségével, ecsettel távolíthatjuk el. Semmi esetre se nyúljunk a forma belsejébe éles tárggyal!

Javaslatok:

  • Magas külső hőmérséklet esetén a formákat fóliával kell letakarni, hogy megelőzzük a túlzott párolgást.
  • Alacsony hőmérséklet esetén a formákat melegítsük fel, hogy a formák és a burkolókő ne törjön vagy ne repedezzen.
  • A formákat első használat előtt elektromos feltöltődés ellen antisztatikus anyaggal mossuk le (pl. Coccolino).
  • A burkolókövek elszíneződésének elkerülése érdekében a formából való kiszedés után két-három napig függőlegesen, minimális hézaggal táruljuk.
  • A formában a betonkeverék száradási ideje 24-72 óra.

További kérdései lennének?

Nem találja amit keresett? Nem biztos a dolgában?

ÍRJON NEKÜNK!