Gipsz sablonok

Figyelem! Új ablakban nyílik meg. PDFNyomtatás

 Kreatív gipszöntő sablonok

gipsz öntősablongipsz sablonKreatív gipszöntő sablonok

Amit a gipsz díszítő elemekről tudni szeretett volna

 

A házak, illetve kerítések dekoratívabbá, különlegesebbé tehetőek gipsz díszítő elemekkel. Sokszor elég néhány ízléses stukkó, egy kis játékos ornamentika, dekoratív rozetta és máris teljesen más látvány tárul a szemünk elé.

A gipsz díszítő elemek már régóta kedvelt és bevált alapját képezik az épületdíszítésnek. Öntősablonok segítségével pontos díszítő elemek készíthetőek rövid idő alatt. Mit is tud ez az alapanyag?

A gipszről tudni kell, hogy igen kényes anyag, mert nehéz, ugyanakkor igencsak törékeny. Ahhoz, hogy a megmunkálása valóban minőségi végeredményt hozzon, valódi szakértelem szükséges. A gipsz díszítő elemek kültéri elhelyezésekor figyelembe kell venni azt is, hogy az anyag érzékenyen reagál az időjárás viszontagságaira, azonban különleges felületkezeléssel tartósabbá tehető. Az anyag ugyanakkor megéri a fáradtságot, mert gyors változtatásokat tesz lehetővé, természetes hatású és kiválóan alkalmas egyedi elképzelések kivitelezésére is.

Keressen minket bizalommal, és valósítsa meg különleges igényeit a mi segítségünkkel!

 

Homlokzati restaurálás

 
Számos építészeti emlék tengődik országszerte, melyet engedtek kitenni az idő vasfogának és méltatlanul elhanyagolt állapotban tartanak.
 
A klasszicista, romantikus vagy egyéb historizáló stílusban felhúzott épületeknek számos gyenge pontja volt, amely főleg az idő múlásával jött elő. A káros hatásoknak leginkább kitett rész a járófelülethez legközelebbi lábazat. Sokszor az épület ezen része vakolatarchitektúrával volt megoldva, és felcsapódó víz és latyak könnyen feláztathatta a vakolatot, ami aztán darabokban hullott alá.
 
Másik problémás pont az eresz alatti rész, ahol a meghibásodott ereszcsatorna okozott ugyanolyan károkat, mint előbb a lábazatok esetében. A gyér minőségű homlokzati anyagok rossz tapadás miatt sorra válnak le kisebb párkányok alatt is, a nyílások környékén illetve kiálló épületdíszek esetében.
 
Ezekre a régi épülethibákra nyújtunk megoldást egyedi készítésű lábazatöntő mintáinkkal, gipsz díszítőelemeinkkel, betonozási és váza sablonjainkkal, valamint épületszobrász tevékenységünkkel.
 
Keressen minket bizalommal, hogy az elhanyagolt épületek újra régi fényükben tündökölhessenek!
 
 

 

 

[ Vissza ]