Gyártási javaslat

Gyártási javaslat


Mielőtt megrendelné burkolati sablonját, kérjük olvassa el figyelmesen gyártási javaslatunkat, melynek használatával sikeresen dolgozhat.
Image


Szürke:

1 rész 425-es cement,  3 rész kavics. Amennyiben a burkolat télen a jegesedés ellen sózni akarjuk, használjunk saválló cementet.

A kavics összetétele: 2/3 rész 0.4-es sóder, 1/3 rész 08-1,2-es gyöngykavics és folyósító -képlékenyítő adalék.

Image


Színes:

1 rész 425-ös cement, 3 rész 0.4-0.5-ös kavics, cementszínező igény szerint és folyósító adalék Ebből a betonból kb 2 cm-nyi vastagságban töltsük meg a formát.

Így a burkolókő felületén egy úgy nevezett koptató réteget képezünk.

Majd kevés rázás ( tömörítés ) után 1:3 arányban kevert, színezés nélküli betonból töltsük tele a formát.Itt már használhatunk akár 1,2-es sódert is.

Folyósító adalék vegyi áru szakboltokban kapható illetve cégünknél megvásárolható.

FLUX-2 folyósító adalék betonokhoz és betonhabarcsokhoz. A beton és a habarcs megmunkálhatóságát javítja, véd az üregesedés és a légzárványos helyek keletkezése ellen. Növeli a termékek ellenálló képességét . A plasztikfikátor fő tulajdonsága, hogy elősegíti a formákban készített termékek elválását a formától. Valamint a keverőgépről a beton leválását is segíti. Csökkenti a nedvesedést, korlátozza a kivirágzás megjelenését intenzívebbé teszi a színeket a színezett termékekben.

Ajánlott adagolás: 0.4% a cement tömegéhez viszonyítva.

Nagyüzemi gyártás esetén az öntőformák kb. 200 db termék előállítását teszik lehetővé de kisüzemileg megkímélten akár 500 db késztermék előállítására is alkalmas. A formából való korai kiszedés esetén a beragadt betonmaradványokat háztartási sósav segítségével, ecsettel távolíthatjuk el. Semmi esetre se nyúljunk a forma belsejébe éles tárggyal!

Javaslatok:

  • Magas külső hőmérséklet esetén a beton beöntése után a formákat fóliával kell letakarni, hogy megelőzzük a túlzott párolgást.
  • Alacsony hőmérséklet esetén a formákat melegítsük fel, hogy a formák és a burkolókő ne törjön vagy ne repedezzen.
  • A formákat első használat előtt elektromos feltöltődés ellen antisztatikus anyaggal mossuk le.Bármilyen textilöblítős víz alkalmas rá.
  • A sablonokat minden betonöntés előtt olajozzuk ki vékonyan az erre alkalmas formaleválasztó olajjal.
  • A burkolókövek elszíneződésének elkerülése érdekében a formából való kiszedés után két-három napig függőlegesen, minimális hézaggal tároljuk.
  • A formában a betonkeverék száradási ideje 12-24 óra, amely nagymértékben függ a külső tényezőktől mint hőmérséklet, páratartalom,légmozgás.
  • A beöntött sablonokat a száradásig ne pakolgassuk. Hagyjuk egy helyen, mert hajszál repedések keletkezhetnek a belsejébe

További kérdései lennének?

Nem találja amit keresett? Nem biztos a dolgában? 

Vállalkozásunk épületszobrászathoz, kerítésépítéshez és térburkoláshoz szükséges beton és gipsz díszítő elemek sablonjainak kivitelezésével és forgalmazásával foglalkozik.

 

Szabó István Egyéni vállalkozó

Adószám: 66740580-2-27
Nyilvántartási szám: 38404896
Számlaszám: HU1202 3101-0164 2790-0010 0004
SWIFT: UBRTHUHB

 

Elérhetőségek

2481 Velence, Tópart utca 2.

+36-20-3992-407

+36-20-9470-607

szabosablon@gmail.com

H - P: 7:00 - 15:00

Helyszíni vásárlás csak előzetes telefonos egyeztetés alapján.